Reviews

S puno poticajnog humora potiče mlade očeve na svestrani i prije svega emotivni angažman
u sferi roditeljstva. Njegova je knjiga već zbog toga više od intimnog dnevnika mladog oca – potiče na prevrednovanje odgojnih stavova, ali i na kreativnu promjenu odnosa prema obiteljskom životu i lokalnoj zajednici.

Dževdet Hadžiselimović, promocija knjige u Puli

_____________________

U knjizi, ovaj 37-godišnji svjetski putnik na dzhovit i emotivan način, osim o radostima
i preprekama s kojima se susreće u obiteljskom životu, govori o svojem desetogodišnjem
životu u Hrvatskoj u koju je stigao nakon što je u rodnom Dublinu ostavio izvrsno plaćen
posao arhitekta.

P. Lukež, Glas Istre

_____________________

Just started reading the book after eyeing it in storefronts for months. Thanks for putting it out there; It’s helping add some perspective and humor to my slowly increasing anxiety over being a first-time mom in Zagreb. I’m having a son-and I admit I cried a little because my husband’s family is nothing but boys and soccer talk-so I particularly appreciate that you address society’s need to reevaluate how we teach our kids what it means to be a boy/man and to listen to one’s instincts.

Please keep writing! Hope to see you on tour some time.

Appreciatively,
Suzana Salopek
Portland, Oregon and Zagreb

_____________________

Ono što me se posebno dojmilo u knjizi Paul O’Gradya “Ja, tata iz Irske” je izvanredan prikaz jednog novog početka u životu s muškog stanovišta. Način doživljavanja nekoliko životnih prekretnica je prepun duhovitih objašnjenja i viđenja, prepun netipične muške iskrenosti i vrlo otvoreno priznanje slabosti, koje se ipak, na kraju, pokažu u vrlo pozitivnom svjetlu zahvaljujući Paulovim promišljajnima, shvaćanju ljudske psihologije ponašanja i nadasve njegovog iskrenog i pozitivnog odnosa prema životu i ljudima oko sebe. Poznavajući Paula, i očekivala sam jednu takvu toplu obiteljsku, očinsku priču čovjeka koji zna cijeniti i voljeti ono čime ga je život bogato podario.

Ivančica Bunčić

_____________________

Nice, nice book!  Brilliant, intelligent and full of hope! I read it in three evenings and now I’m already missing it. Congratulations!

Gordana Muretić

_____________________

I eto, putovanje je došlo svojemu kraju. Knjiga je pročitana. I eto me gdje sada ovdje stojim, s otiscima ove knjige posvuda po mojoj duši. Jer, bila mi je zaista bitna. Ona je ušla u moj život baš u pravom trenutku.

Naravno.

Odgajajući svoje dvoje djece na način da im duša bude čista i dovoljno velika da primi sve velike životne istine, i da je Ljubav sama osnova našeg postojanja i sama bit svakog živog bića i svake stvari koju činimo, uvijek sam se pitala: Jesam li u krivu, zašto ne primjećujem i druge ljude i roditelje da su poput mene, da su toliko pažljivi i brižni oko djece i svih onih stvari oko djece koje činim …..?

Onako kako ja to doživljavam, roditeljstvo je divna prilika za rast . Za saznati više o sebi i svim onim tajnama života. Za naučiti biti životu zahvalan svaki dan. Kroz svoje dijete dobivamo dragocjenu priliku da vidimo svijet kroz jedne nove oči.

Paul mi je potvrdio sa ovom sjajnom pričom da nisam u krivu. Štoviše, nisam sama. I tako, bivajući zahvalna za ovaj poklon, mogu samo reći da je ova knjiga ne samo dobra, nego je i snažna. Važna. Jer nam pokazuje ispravan smjer kretanja. Jer je putokaz u našim današnjim – i ne baš tako jednostavnim životima.

Jasna Đogić

_____________________

Naime u ruke mi je dospjela odlična knjiga koju bih u normalnim okolnostima pročitala  u jednom dahu ,ali ovako isprekidano čitanje je trajalo duže.U glavnom Irsku obožavam i sve vezano za nju ,tako da me je i sam naslov zainteresirao za čitanje.Ono što me je oduševilo u ovoj knjizi bio je način pisanja ,ali i razmišljnja jednog tate i to na autentičan i sirov način kako je to u predgovoru napisao J. Juul. da skratim knjiga je super.

Beatrica Kunić